AlphaSense on yksi Suomen kuumimpia yrityksiä tällä hetkellä. Heidän on jo vuonna 2017:kin ehditty palkita AI:n sekä FinTechin osalta. Heidän tuotteensa helpottaa muun muassa ammattisijoittajien tietotulvaa älykkäällä hakukoneella, johon kerätään yritysten sijoittajasuhdemateriaaleja, analyytikkoraportteja ja muuta sijoitusdataa monista eri lähteistä. Tavalliset hakukoneet antavat paljon epäoleellisia osumia, kun taas AlphaSensen algoritmit löytävät sijoittajalle ominaista tietoa ja osaavat jopa tulkita lukemaansa rikastetummaksi tiedoksi.

AlphaSensen tuotekehitys on keskittynyt Suomeen, vaikka markkinat pääosin ovatkin muualla. Tuotekehityksen vetäjä Eero Jyske korostaakin yhteistyön ja luottamuksen merkitystä tällaisessa setupissa: ”luottamus on tärkein yksittäinen asia, jolla mannerten välinen yhteistyö tuotekehityksessä saadaan toimimaan. Suomessa toimivan tuotekehityksen ja pääosin Yhdysvalloista johdetun tuotehallinnan tulee toimia saumattomasti yhteen. Vain jatkuva läpinäkyvyys, korkea luottamuksen aste ja hyvät keskusteluyhteydet mahdollistavat tuottavan toiminnan”, Eero jatkaa.

Eero Jyske on kokenut tuotekehityksen ammattilainen. Eero omaa pitkän kokemuksen erilaisten tiimien ja teknologioiden kanssa työskentelystä niin Suomessa, Amerikassa kuin Japanissakin. Eeron kokemus on vahvasti auttanut synnyttämään kulttuurin, jossa tuotekehitys voi toimia tuottavasti, vaikka tuotehallinta onkin jakautunut eri paikkoihin ja maihin.

AlphaSensen organisaatio on kasvanut vauhdilla ja kasvun on tarkoitus jatkua vielä. Vastikään saatu uusi rahoitus mahdollistaa yhä isommat panostukset tuotekehitykseen. Tehokkuuden ja innovatiivisuuden säilyttämiseksi luottamuksen, yhteistyön ja organisaatiokulttuurin luominen onkin erityisen tärkeää korkean rekrytoinnin vaiheessa.

Eero puhuu Tulevaisuuden Tuotekehitys -seminaarissa luottamuksen merkityksestä hajautetussa kehityksessä. Eero jakaa ajatuksiaan toimivista käytännöistä sekä myös niistä epäonnistumisista joita matkan varrelle on sattunut. Nykyaikaisessa tuotekehityksessä tiimit työskentelevät usein eri paikoissa. Eeron puheesta on saatavilla varmasti tärkeäitä oppeja monille organisaatioille.

Share This