Tulevaisuuden tuotekehitys -tapahtuman tavoite on aina ollut yhdistää organisaation eri osia toimimaan paremmin yhteen luodakseen parempia tuotteita ja palveluita. Sen lisäksi, että organisaation eri osat keskustelevat keskenään, niin myös eri organisaatioille on höydyllistä jakaa parhaita käytäntöjä keskenään ja saada uusia ideoita erilaisilta toimialoilta.

Halusimme tarkastella niin tulevan seminaarin, kuin menneiden seminaarien osalta käyneitä henkilöitä ymmärtääksemme, miten hyvin olemme onnistuneet tavoitteessamme.

TuTe 2017 -seminaariin ilmoittautuneet

Vuoden 2017 seminaarin lipuista on noin puolet myyty. Toki erilaisissa rooleissa olevat henkilöt ilmoittautuvat vähän eri aikaa, mutta tässä kuitenkin analyysi, kun tapahtumaan on vielä noin kaksi kuukautta. Ilmoittuneita on 43 eri organisaatiosta ja tähän mennessä 55% ilmoittautuneista menevät näiden titteleiden alle (Osa titteleistä on normalisoitu samaa tarkoittavien kanssa).

Tässä osuudeltaan suuruusjärjestyksessä
• Head of R&D
• Product Development Manager
• CEO
• Head of Product Management
• Ohjelmistosuunnittelija
• Markkinointijohtaja

Osallistujajoukko on siis aika monipuolinen, toki tuotekehityksen vetäjät ja tuotejohtamisen asiantuntijat ovat korostetussa asemassa. Toivottavasti varsinkin markkinoinnin, myynnin ja HR:n osuutta saataisiin lisättyä vielä ennen seminaarin aloitusta.

Aikaisempien vuosien seminaarit

Vuoden 2015 & 2016 seminaarien kävijämäärät ovat olleet samankaltaisia. Vuonna 2015 paikalle saapui 192 kävijää ja vuonna 2016 mukaan tuli 206 kävijää. Molempina vuosina kävijät tulivat yli 100 eri organisaatiosta. Rooleja on ollut aina monipuolisesti mukana.

Vuoden 2016 suosituin rooli oli Head of R&D, mutta mukaan oli tullut myös paljon titteleillä kehityspäällikkö, Scrum Master, projektipäällikkö, Head of Product Management ja CEO. Ehkäpä erikoisimpina titteleinä mukaan olivat tulleet muun muassa poppamies ja klaanin johtaja.

Vuonna 2015 osallistujakunto oli hyvin samankaltaista kuin vuonna 2016. Suurimpina muutoksina olivat opiskelijoiden puute vuonna 2016 ja myyntititteleitä omaavien henkilöiden vähäisempi osallistuminen vuonna 2016.

Kokonaisuudessaan Tulevaisuuden Tuotekehitys seminaari on löytänyt paikkansa tuotekehitys porukan keskeisenä tapahtumana. Tuoteorganisaatioiden kannalta olisi tärkeää saada paikalle myös HR, markkinointi ja liiketoiminnan väkeä. Tulevaisuudessa näiden funktioiden tulee toimia yhä paremmin yhteen. Nyt yhteen on jo saatu tuotekehitysjohto, tuotepäälliköt ja kehittäjät.

Tunnelmia vuoden 2016 seminaarista

 

Share This