Suurin osa meistä hahmottaa ja oppii asioita visuaalisesti ja kokeilun kautta. Sen takia erilaisten kanvaasien tai mallipohjien käyttäminen on yleistynyt myös tuotekehityksessä. Yksi parhaista ja tärkeimmistä on Value Proposition Canvas. Yksinkertaisen mallipohjan avulla voidaan nimittäin voidaan varmistaa asia, josta edelleen syntyy tuotekehityksissä eniten hukkaa: eli kehitetäänkö jotain, joka varmasti tuottaa asiakasarvoa.

Value Proposition Canvas on erittäin hyödyllinen työkalua kaikille vaatimusten hallinnasta vastuussa oleville tuotepäälliköistä projektipäälliköihin ja product ownereihin. Jos et vielä tunne työkalua, niin alla olevassa videossa esittelemme sen sinulle lyhyesti.

Usein Value Proposition Canvasta lähdetään täyttämään kun tehdään jotain kokonaan uutta tuotetta tai palvelua. Joskus voi olla hyvä myös varmistaa sen avulla, että se mitä ollaan jo tekemässä varmasti ratkaisee jonkin asiakkaan tarpeen. Tulevaisuuden tuotekehitys seminaarin työpajassa otamme kanvaasin käyttöön ja yritämme yhdessä ratkoa erästä meitä kaikkia koskettavaa IoT-tapausta. Jos Value Proposition Canvaksen oppiminen kiinnostaa niin tule mukaan työstämään sitä.
Share This