Dmitry KanYksi tämänvuotisen Tulevaisuuden Tuotekehitys -seminaarin loistavista puhujista on AlphaSensen Head of Search Technology, Dmitry Kan. Dmitry on koulutukseltaan sekä matemaatikko että tietojärjestelmätieteilijä ja hän on viettänyt yli kymmenen vuotta tekoälyn ja koneoppimisen parissa. Lisäksi hän on työskennellyt lukuisissa start up -yrityksissä, kuten kieltenoppimissovelluksia kehittävässä SmallStepissä ja itse perustamassaan Insider Solutionsissa. Dmitryn suurimmat kiinnostuksen kohteet tekoälyn alalla ovat semanttinen tutkimus, tunneanalyysi sekä suosittelujärjestelmät.

Dmitry on aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja hänen twiittejään voi seurata nimellä @DmitryKan. Lisäksi hän vastailee Quorassa koneoppimista koskeviin kysymyksiin sekä kirjoittaa ajoittain omaa blogia.

AlphaSense puolestaan on yksi kuumimpia yrityksiä Suomessa tällä hetkellä. Heidän tuotteensa perusajatus on helpottaa muun muassa ammattisijoittajien tietotulvaa älykkäällä hakukoneella, johon kerätään yritysten sijoittajasuhdemateriaaleja, analyytikkoraportteja ja muuta sijoitusdataa monista eri lähteistä. Tavalliset hakukoneet antavat paljon epäoleellisia osumia, kun taas AlphaSensen algoritmit löytävät sijoittajalle ominaista tietoa ja osaavat jopa tulkita lukemaansa rikastetummaksi tiedoksi.

 

Katso myös tämä lyhyt video AlphaSensestä:

Share This