Dirk HofmannDirk Hofmann on yksi DAIN Studiosin kolmesta perustajasta sekä DAIN Studios Germanyn toimitusjohtaja. Nimi DAIN tulee sanoista Digital, AI (Artificial Intelligence) ja Insights, ja yritys tarjoaakin asiakkailleen sekä datakonsultointia että tuotekehitystä. DAIN on perustettu vuonna 2016 ja sillä on studiot sekä Suomessa että Saksassa. Yritys yhdistää joukon kokeneita asiantuntijoita Data, Data Science ja Privacy -toimialoilta. Tällä hetkellä tiimiin kuuluu 18 jäsentä, jotka palvelevat tunnettuja kansainvälisiä asiakkaita Suomessa, Saksassa, Hollannissa, Sveitsissä ja Itävallassa.

Dirk on mediatieteiden, psykologian ja taloustieteen maisteri, sekä kulutuselektroniikkateollisuuden veteraani, ja hän on urallaan toiminut niin Siemensin, BenQ:n, Nokian kuin Deutsche Telekominkin erilaisissa tuote-, markkinointi- ja strategiarooleissa. Hän on työssään implementoinut niin yritysten laajuisia asiakaskeskeisiä innovaatiota kuin suuria data- ja analyysiohjelmiakin, mukaan lukien maailmanlaajuisia asiakaspaneeleita, ajatushautomoita sekä Trend Scouting -verkostoja. Työskennellessään Nokialla hän vastasi yli sadasta henkilöstä, jotka työskentelivät kuluttajatieto- ja vuorovaikutusohjelmassa sekä osana Nokian digitaalistrategiaa 2000-luvun lopulla.

Dirkin päätavoitteena on auttaa yrityksiä AI-strategian ja datapohjaisen liiketoimintamallin kehittämisessä, tietojärjestelmien rakentamisessa sekä AI-pohjaisen palvelun luomisessa. Osana työtehtäviään hän myös määrittelee ja ohjaa yrityksen muutosprosesseja, -strategiaa sekä toteutusohjelmia. Big Data, Internet of Things sekä ketterät kehitystyökalut ovat olleet Dirkin asialistalla jo paljon ennen kuin niistä tuli trendikkäitä.

Share This