camilla tuominenTunteiden ymmärtäminen ja johtaminen tulevat olemaan välttämättömiä taitoja tulevaisuudessa, jossa tekoäly ja robotisaatio tekevät suurimman osan tietotyöstä – ja suurin osa ihmisille jäävästä työstä vaatii korkeaa tunneälyä. Tulevaisuuden tuotekehitys -seminaarissa tulet kuulemaan, kuinka voit paremmin tunteita ymmärtämällä saada itsellesi ja yrityksellesi uuden voimavaran ja kilpailukyvyn.  

Miksi tunteista työelämässä puhutaan juuri tänä päivänä? 

Tekoälyn takia. Se tulee mahtavasti auttamaan meitä kaikessa lineaarisessa ja loogisessa, jolloin se, mitä meille jää on se, missä koneet ovat vielä huonoja: kokonaisuuksien ymmärtäminen, kohtaamiset, hiljaisten signaalien lukeminen ja kyllä: tunteet. Niin omien kuin muidenkin tunteiden johtaminen on taas monessa yrityksessä melko laiminlyöty taito, johon yritykset nyt heräilevät. 

Tuotekehitys keskittyy ominaisuuksien kehittämiseen. Miksi tuotekehityksen kannattaisi kuunnella puheenvuoroasi tunteista?

Tuotteet on helppo kopioida mutta tunnejälkeä ei. Asiakkaan käyttökokemus toki on keskiössä tuotekehityksessä jo monilla, mutta miten siihen voisi saada vielä lisää syvyyttä ja uutta kilpailuetua: pystyisikö herättämään juuri tiettyjä tunteita käyttäjässä? Innostusta, ilahtumista, uteliaisuutta, hämmennystä? Jos tutkii tunteita tarkemmin, voi viisastua uudella tavalla löytämään uusia kulmia, joita ei ole vielä tuotekehityksessä hyödynnetty.

Mitä hyötyä tunteiden tunnistamisesta on tuotekehityksen eri vaiheissa? Entä miten se tehdään?

Tuotekehitys on (luovan) työn johtamista siinä missä muutkin, ja tunteiden johtaminen on silloin ydinasemassa. Kuinka johdamme pettymystä? Kuinka motivoimme? Miten estämme negatiivisen puheen? Miten edistämme luottamusta ja turvaa, jotta ihmiset uskaltavat ideoida ja kertoa mielipiteensä? Tunteiden tunnistamisessa lähdetään ABC:stä eli kaikki alkaa siitä, että opitaan tunnistamaan eri tunteita. Ei esimerkiksi riitä, että sanot “mulla on vähän huono fiilis”, vaan tunnetko pettymystä? Surua? Vihaa? Kateutta? Ahdistusta? Nämä ovat tunteita, jotka kertovat meille eri asioita, kunhan ensin opimme niitä kuuntelemaan ja “lukemaan”.

Kerro tunteiden johtamisesta. Mitä se tarkoittaa käytännössä?

Emme voi hallita tai määrätä tunteita, mutta voimme hyvinkin paljon johtaa niitä tekemällä tietoisesti valittuja asioita. Tunteiden johtamiseen on valtavasti työkaluja; annan koulutuksissani tyypillisesti peräti kymmeniä vinkkejä, mutta tähänkään asiaan ei ole olemassa mitään “ihme-dieettiä”. Tunteitakin pitää treenata, kunnes tuloksia syntyy. Käytännön esimerkkinä on juuri tuo aiemmin mainittu tunteiden nimeämisen harjoittelu, tunteiden myöntäminen, tunnesanojen laajempi käyttö töissä tai vaikka tarinoiden lisääminen, jotka linkittävät ihmisiä yhteen myös tunnetasolla.

Miten tunteet liittyvät tekoälyyn? Mikä on tunteiden rooli tulevaisuudessa?

Ihmiset ovat huikean pitkälle viritetty tunnesysteemi. Se on “vanhempi järjestelmämme”, joka piti meidät elossa savannilla. Aistimme ja viestimme tunteita monella eri tavalla, ja tunnesignaalien lukuun osallistuu monet aivojen osat. Näitä on haastavaa opettaa koneille, minkä takia tunneälyn, itsenäisen ajattelun yms. muiden ei-lineaaristen taitojen merkitys kasvaa tulevaisuudessa, kun tekoäly hoitaa kaiken muun, minkä voi nakutella algoritmeiksi. 

 

Haastateltavana: Camilla Tuominen

Tunnekouluttaja, kuvittaja & kirjailija / CEO & co-founder @EmotionTracker

 

Linkedin ja Twitter: Camilla Tuominen

Facebook ja Instagram: Camilla Tuominen Official

Share This