Kaikki puhuvat nyt koneoppimisesta. Mutta mitä koneoppiminen oikein on? Miksi siitä puhutaan juuri nyt ja mihin kaikkeen sitä voidaan käyttää? Top 100 IT-vaikuttaja ja Miracle Finlandin toimitusjohtaja Heli Helskyaho nousee lavallemme kevään 2018 Tulevaisuuden tuotekehitys -seminaarissa ja vastailee näihin kysymyksiin. Lisäksi Heli pohtii, minkälaiset taidot ovat tarpeellisia, kun hyödynnetään koneoppimista.

Heli on valmistunut filosofian maisteriksi (tietojenkäsittely) Helsingin yliopistosta ja hän on erikoistunut tietoon ja tietokantoihin. Hänen akateeminen uransa jatkuu edelleen, ja tällä hetkellä hän suorittaakin tohtorintutkintoa Big Datasta, Multimodel -tietokannoista sekä koneoppimisesta. Heli on työskennellyt IT-alalla vuodesta 1990 lähtien ja hän on urallaan toiminut useissa erilaisissa tehtävissä. Tietokantojen suunnittelu on ollut läsnä jokaisessa, ja Heli uskookin vahvasti, että datan arvoa voidaan kasvattaa suunnittelemalla tietokannat. Kun tietokannat suunnitellaan, pystytään paremmin ymmärtämään, mitä dataa yrityksellä on liiketoiminnan tarpeisiin ja mihin sitä voidaan käyttää.

Heli on vakituinen puhuja lukuisissa IT-alan konferensseissa. Lisäksi hän on kirjoittanut kirjat Oracle SQL Developer Data Modeler for Database Design Mastery (Oracle Press 2015) ja Real World SQL and PL/SQL: Advice from the Experts (Oracle Press 2016). Heli valittiin myös yhdeksi palkituista Oracle Database Developer Choice Award -kilpailussa vuonna 2015. Hänet on myös nimetty Suomen Top 100 IT-vaikuttajien listalle vuosina 2015, 2016 ja 2017. Heli on lisäksi myös Oracle ACE Director sekä EOUC:n Ambassador.

Tutustu Heliin lisää LinkedInissä, Twitterissä sekä hänen blogissaan Heli from Finland!

 

 

Share This