Kuudetta kertaa järjestettävä Tulevaisuuden Tuotekehitys -seminaari on Suomen merkittävin vuotuinen tuotekehitystapahtuma, jossa keskitytään kokonaisvaltaiseen tuoteorganisaatioiden edistämiseen, uudistamiseen sekä vahvistamiseen. Seminaari sai alkunsa vuonna 2015, jolloin Contribyten toimitusjohtaja Henri Hämäläinen sai idean tuotekehitykselle omistetun seminaarin järjestämisestä.

Suomesta puuttui seminaari, jossa keskitytään kokonaisvaltaisesti tuoteorganisaatioiden kehittämiseen, joten me päätimme korjata tilanteen. Tuotekehitys on kokonaisuus, ja tuoteorganisaatioiden menestyminen vaatii yhtälailla myyntiä, markkinointia, tuotekehitystä kuin toimivaa johtamistakin. Haluamme seminaarillamme rikkoa siiloja ja tuoda tuotekehityksen parissa toimivia ihmisiä yhteen, toteaa Henri.

 

Vuoden 2019 seminaari järjestettiin ensi kertaa Oulussa!

Vuoden tärkein tuotekehitystapahtuma

Vuosien saatossa tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa vuoden tärkeimpänä tuotekehitystapahtumana. Ensimmäisen seminaarimme pääpuhujana toimi kotimainen suosikki, jääkiekkovalmentaja Hannu Aravirta, jonka lisäksi kuulimme viisi kiinnostavaa case-tarinaa ajankohtaisilta yrityksiltä. Sittemmin puhujavieraidemme määrä on kasvanut ja seminaarimme kansainvälistynyt: olemme saaneet kunnian kuulla maailmanluokan puhujia niin Hollannista, Iso-Britanniasta kuin Amerikasta asti.

Huippupuhujien lisäksi olemme Tulevaisuuden Tuotekehitys -seminaareissa päässeet nauttimaan upeista seminaarimiljöistä. Tapahtumia on pidetty niin Vanhalla Ylioppilastalolla, Korjaamolla kuin Musiikkitalollakin, ja vuonna 2019 valtasimme ensimmäistä kertaa Oulun! Tänä vuonna tapahtuma palaa synnyinsijoilleen Helsinkiin, ja tilanamme toimii innovaatiotalo Epicenter moderneine ympäristöineen ja huippulaatuisine tekniikoineen.

 

Oulun seminaarin pääpuhujana toimi Jurgen Appelo.

Tulossa paras seminaari tähän asti!

– Tänä vuonna meillä on kasassa todella upea kattaus kiinnostavia puhujia. Pääpuhujaksi olemme saaneet suuresti ihailemani asiakasymmärryksen pioneerin Colin Shawn, joka on kirjoittanut monta best seller -kirjaa, kuten The DNA of Customer Experience. Colinia ei ollut ihan helppo saada puhujaksi, vaan kävin hänen kanssaan videoneuvottelun siitä, miksi hänen kannattaisi tulla puhumaan meidän seminaariimme: mikä seminaarimme tarkoitus on ja minkälaista yleisöä sinne on tulossa, Henri kertoo.

Tapahtuman kasvaessa olemme halunneet lisätä seminaarin agendaan myös uusia ohjelmanumeroita. Vuoden 2020 seminaarissa päätimme ottaa ohjelmaan erilaiset workshopit ja klinikat, jotka tarjoavat seminaarivieraille mahdollisuuden päästä esittämään omia kysymyksiään ja ratkomaan ongelmia Contribyten asiantuntijoiden kanssa. Toivommekin, että nämä uudet interaktiiviset ohjelmanumerot herättävät yhtä suurta suosiota kuin perinteiset puheet ja paneelikeskustelut!

Share This