Tapahtuman aikataulu

Tulevaisuuden Tuotekehitys 2018

Torstai 24.5.2018

8:00-9:00

Aamupalaa ja verkostoitumista

 • Maalaissämpylöitä pikkelöidyillä vihanneksilla ja porkkanahummuksella L ja palvikinkku-juustotäytteellä L (osa kasvisvaihtoehtoja)
 • Minicroissantteja ja talon marmeladia L
 • Pilkottuja tuoreita hedelmiä M, G
 • Appelsiini- ja omenatuoremehua M, G
 • Festivo-kahvia (Kaffa Roasteryn Punavuoressa paahtama Musiikkitalon Juhlakahvi)
 • Moose on the Loose –teetä Irtoteetä, jossa mustaviinimarjan lehtiä ja puna-apilaa

9:00-9:15

Tilaisuuden avaus - Henri Hämäläinen, Contribyte

Tulevaisuuden organisaatioiden menestystekijät. Menestyminen vaatii organisaation eri toimintojen yhteistoimintaa ja osaamista.

9:15-10:15

Keynote - Anab Jain, Superflux

Anab Jain, joka on kehittäjä, futuristi, elokuvantekijä sekä kirjailija. Lisäksi hän on toinen spekulatiiviseen designiin keskittyvän Superfluxin perustajista, jonka tarkoituksena on luoda käsin kosketeltavia ja provokatiivisia kokemuksia, jotka kuljettavat yleisönsä potentiaaliseen tulevaisuuteen. Anabin keynote-puhe on aiheesta ”The Future of Product Design”.

10:15-10:30

Tauko & uudelleen organisoituminen

Lyhyt uudelleen organisoitumistauko. Tästä eteenpäin on kaksi esityslinjaa, joilla molemmilla on kaksi erillistä teemaa. Tässä välissä kupin kahviakin kyllä ehtii saada.

Koneoppiminen ja sen merkitys tulevaisuuden tuotteisiin ja tuotekehitykseen

Motivaatio, tiimin hyvinvointi ja positiivisuus

10:30-11:00

Dmitry Kan, AlphaSense

Dmitry on viettänyt yli kymmenen vuotta tekoälyn ja koneoppimisen parissa. Lisäksi hän on työskennellyt lukuisissa start up -yrityksissä. Dmitry pureutuu puheessaan koneoppimisen kehittämiseen ja mahdollisuuksiin ja murtaa joitain vääriä käsityksiä koneoppimisesta.

Jari Saarenpää, Luontaiset taipumukset

Jari Saarenpää pureutuu vanhaan japanilaiseen ikigai-filosofiaan, joka tarkoittaa mahtipontisesti syytä olemassaoloon. Sen mukaan ihmisen pitäisi pyrkiä tekemään jotain sellaista, jossa hän on hyvä ja jota hän rakastaa, mutta myös sellaista, mitä maailma tarvitsee ja mistä joku haluaa maksaa.

11:00-11:30

Matti Vesterinen, Helvar

Koneoppimisen mukana tulee pelko siitä, ettei lopullista tulosta tiedetä etukäteen. Nykyäänkin valojen ohjausjärjestelmät pohjautuvat pitkälti kontrolliin ja systeemin mahdollisimman tarkkaan tuntemiseen. Puheessaan Matti käy läpi konkreettia oppeja itseoppivan valonohjausjärjestelmän kehittämisestä. Puheen otsikko on: “The Challenge of Not Knowing”

Camilla Tuominen, Emotion Tracker

Tunteiden ymmärtäminen ja johtaminen tulevat olemaan välttämättömiä taitoja tulevaisuudessa, jossa tekoäly ja robotisaatio tekevät suurimman osan tietotyöstä – ja suurin osa ihmisille jäävästä työstä vaatii korkeaa tunneälyä. Tulevaisuuden tuotekehitys -seminaarissa kuulet, kuinka voit paremmin tunteita ymmärtämällä saada itsellesi ja yrityksellesi uuden voimavaran ja kilpailukyvyn.

11:30-12:00

Dirk Hofmann, DAIN Studion

Dirk auttaa yrityksiä AI-strategian ja datapohjaisen liiketoimintamallin kehittämisessä, tietojärjestelmien rakentamisessa sekä AI-pohjaisen palvelun luomisessa. Dirkin puheen otsikko on: ”Sizing the AI Opportunity – How to define and implement your AI Strategy”

Henri Hämäläinen, Contribyte

Henri on Contribyten toimitusjohtaja ja pitkän linjan tuotekehitysorganisaatioden konsultti. Contribyte on parin vuoden ajan kokeillut itseohjautuvuutta omassa organisaatiossaan. Henri kertoo kokemuksiaan ja konkreettisia oppeja, miten itseohjautuvuudesta saadaan mahdollisimman paljon irti.

12:00-13:00

Lounasta hyvässä seurassa

Alkuruoka:

 • Salaatti pikkelöidystä raparperista ja vuohenjuustosta L, G
 • Klassinen Waldorfin salaatti karpaloilla L, G
 • Parsa-perunasalaatti kevätsipulilla M, G
 • Talon leipävalikoima ja levite L

Pääruuat:

 • Ylikypsää Heréford-häränrintaa ja tummaa rosmariinikastiketta M, G
 • Juurespaistosta M, G
 • Tryffeliperunaa M, G

Kaffa Roasteryn Festivo-kahvia ja Assam-luomuteetä

13:00-13:30

Heli Helskyaho, Miracle Finland

Heli on vuoden 2017 Top100 IT vaikuttaja Suomessa 2017. Heli pureutuu puheessaan siihen, miten liiketoiminta voi hyödyntää koneoppimista. Helin puheen otsikko on: ”Machine Learning in Action”?

Ilmoitetaan myöhemmin

Tulevaisuuden liiketoimintamallit - Millaiset liiketoimintamallit menestyvät tulevaisuudessa?

Tulevaisuuden tuotekehityksen työkalut - Millaiset työkalut auttavat organisaatioita menestymään?

13:30-14:00

Ilmoitetaan myöhemmin

Zu Sekerova. Atlassian

Zuzana Sekerova johtaa Experiments-ryhmää tuotevaikuttamisen osastolla Atlassianilla. Zuzanan toimipiste on Austinissa Texasissa. Zuzana pureutuu esiyksessään tuotekokemuksen kehittämiseen kokonaisvaltaisesti. Zuzanan otsikko puheelle on: ”Improving the Product Experience: From Sales to Design”

14:00-14:30

Antti Kaltiainen, Envera/Fiksuvesi

Antti toimii Enveran CTO:na. Envera, joka tunnetaan vauhdilla kasvavasta Fiksuvesi-palvelusta. Antti pureutuu puheessaan yrityksensä mielenkiintoiseen tarinaan kaikkine pivoteineen. Lisäksi Antti pureutuu tuotekehityksen ja liiketoiminnan yhteistoimintaan.

Ilmoitetaan myöhemmin

14:30-15:00

Kahvia, smoothieta ja verkostoitumista

 • Kahvia ja teetä
 • Smoothie

15:00-15:30

Monika Liikamaa, Enfuce

Monika käsittelee finanssialaa “ravistelevia” Open Banking-tuulia. Kun tuodaan perinteisesti hitaaseen ja kovin reguloituun businekseen uusia liiketoimintamalleja mahdollistavat avoimet rajapinnat samalla kun kukaan ei oikein halua maksaa mistään mitään – on mielenkiintoinen skenaario valmis.

Olli Vistbacka, YLE

Olli Vistbacka toimii Ylen kehityspäällikkönä. Tapahtumassa Olli kertoo meille tulevaisuuden työelämästä: moderneista työkaluista sekä ketteristä toimintatavoista, jotka tarkoittavat Ollille yksinkertaisesti vallitsevan todellisuuden hyväksymistä. Monet yritykset elävät hänen mukaansa todellisessa Mikä-Mikä-Maassa ja kuvittelevat, että maailma on edelleen samanlainen kuin vaikkapa 20 vuotta sitten.

15:30-16:00

Ilmoitetaan myöhemmin

Ilmoitetaan myöhemmin

16:00-17:30

Open Bar & verkostoitumista

 • Olutta, siideriä, punaviiniä ja muita virvokkeita
 • Nachos, salsaa ja juustokastiketta

Ota yhteyttä! / Please contact!

info[at]contribyte.fi

Share This